Biowink staat voor...

Een antwoord: de mogelijkheid bieden om te opteren voor ecologische en kwaliteitsvolle producten en cosmetica.

Een engagement: de ethiek en de mens vormen het centrale aandachtspunt.

Een zekerheid: de noodzaak om te kiezen voor gezonde en planeetvriendelijke alternatieven om te bouwen aan de toekomst. 

Kies dus voor de natuur met Biowink!

We zijn steeds op zoek naar nieuwe partners. Het doel is samen kwaliteitsvolle, gezonde en veilige bio cosmetica producten voor te stellen. Is het ook uw mantra? Dan hebben we iets gemeen! 

We zitten in een snelle groei en hebben een distributie netwerk  over de gehele Benelux. Onze gemeenschap groeit elke dag en biedt mooie opportuniteiten aan. 

Associeer vanaf heden uw merk aan de beste Bio producten, ethisch verantwoord. 

Voor meer betrokkenheid : de coöperatieve Biowink. Opgericht in 2020 had de  coöperatieve Biowink als doel om de verschillende spelers, van producent tot consument , te verenigen rond 1 gezamenlijk project. Voor u biedt dit de mogelijkheid om te sterker te investeren in dit mooi project die we delen. 

Ontdek hier meer over onze coöperatieve

Onze engagementen

Ecologie

Wij zijn ervan overtuigd dat wij ons geluk kunnen maken zonder onze planeet te belasten. Daarom is elk product gepresenteerd in onze catalogus BioWink biologisch en ecologisch gecertificeerd door erkende Europese labels (cosmebio, cosmos organic, nature et progrès). Deze labels staan garant voor een veilige samenstelling vrij van synthetische stoffen afkomstig uit de petrochemie en bevatten geen ingrediënten die aan de basis liggen van milieuschandalen zoals de derivaten van palmolie.
Bovendien worden uw bestellingen op verantwoorde wijze klaargemaakt door ons logistieke team. In een verpakking van recycleerbaar en herbruikbaar karton worden uw waardevolle producten beschut door tweedehandsmaterialen die hierdoor een nieuwe levenscyclus doorlopen!

 

Ethiek

Elk geselecteerd merk bezit zijn eigen persoonlijkheid en combineert verscheidenheid en pluraliteit. Hun gemeenschappelijke punten : authenticiteit, transparantie, ethisch engagement. Wij kiezen voor merken uit het korte circuit, voornamelijk afkomstig uit Frankrijk. Europa bezit tal van natuurlijke rijkdommen. Het zou spijtig zijn om deze niet op een verantwoorde manier te benutten. Alle merken van de BioWink catalogus dragen het Cruelty Free label. Het respecteren van het dierenwelzijn is geen keuze, maar is voor ons een plicht. Het vertegenwoordigt derhalve een centraal aandachtspunt.

 

Gezondheid

Wij willen u producten aanbieden die uw gezondheid ten goede komen. Dit is de reden waarom wij zeer aandachtig zijn voor de lijst van ingrediënten (lijst incl.) van elk biologisch cosmeticaproduct dat in onze catalogus voorkomt. Dit verzekert een gebruik geschikt voor alle doelgroepen, zelfs de meest gevoelige : kinderen, tieners en zwangere vrouwen. De producten bevatten geen schadelijke ingrediënten voor de gezondheid (petrochemische derivaten, peg, siliconen, parabenen, bewaarmiddelen met negatief gezondheidseffect, ingrediënten die zeer  allergiserend kunnen werken of vermeende hormoonontregelaars,…).

 

Kwaliteit

De producten en cosmetica aangeboden door BioWink worden zorgvuldig uitgekozen voor hun hoogstaande kwaliteit. Het gamma van natuurlijke producten rijk aan actieve bestanddelen vertegenwoordigt het resultaat van jarenlang onderzoek in laboratoria. Door hun bewezen effectiviteit wordt een breed spectrum van specifieke behoeften voor de huid van verschillende doelgroepen gedekt.