GRATIS levering vanaf 59 € aankoop

Biowink staat voor...

Een antwoord: de mogelijkheid bieden om te opteren voor ecologische en kwaliteitsvolle producten en cosmetica.

Een engagement: de ethiek en de mens vormen het centrale aandachtspunt.

Een zekerheid: de noodzaak om te kiezen voor gezonde en planeetvriendelijke alternatieven om te bouwen aan de toekomst. 

Kies dus voor de natuur met Biowink!

 

BioWink engageert zich via haar catalogus. De door BioWink voorgestelde merken werden voor u met zorg en liefde uitgekozen. Elk van deze merken draagt ons handvest hoog in het vaandel : gezondheid, milieu, kwaliteit, ethiek. Dit is de reden waarom wij zo fier zijn op deze producten ! Gegarandeerd zonder hormoonontregelaars, biologisch en ecologisch gecertificeerd door erkende Europese labels. Onze merken uit de korte circuits stralen een zelfzekere persoonlijkheid uit met als gemeenschappelijke kenmerken : authenticiteit, transparantie en ethisch engagement. Zorg dragen voor jezelf met natuurlijke producten was nog nooit zo fijn ! Om voluit te gaan in ons engagement : de BioWink coöperatie. Deze kwam tot stand in 2020 en heeft tot doel al onze belanghebbenden – van de fabrikanten naar de verbruikers - met elkaar te verenigen rond een gemeenschappelijk project.

Meer weten over onze coöperatie

Onze engagementen

 

Ecologie

Wij zijn ervan overtuigd dat wij ons geluk kunnen maken zonder onze planeet te belasten. Daarom is elk product gepresenteerd in onze catalogus BioWink biologisch en ecologisch gecertificeerd door erkende Europese labels (cosmebio, cosmos organic, nature et progrès). Deze labels staan garant voor een veilige samenstelling vrij van synthetische stoffen afkomstig uit de petrochemie en bevatten geen ingrediënten die aan de basis liggen van milieuschandalen zoals de derivaten van palmolie.
Bovendien worden uw bestellingen op verantwoorde wijze klaargemaakt door ons logistieke team. In een verpakking van recycleerbaar en herbruikbaar karton worden uw waardevolle producten beschut door tweedehandsmaterialen die hierdoor een nieuwe levenscyclus doorlopen!

 

Ethiek

Elk geselecteerd merk bezit zijn eigen persoonlijkheid en combineert verscheidenheid en pluraliteit. Hun gemeenschappelijke punten : authenticiteit, transparantie, ethisch engagement. Wij kiezen voor merken uit het korte circuit, voornamelijk afkomstig uit Frankrijk. Europa bezit tal van natuurlijke rijkdommen. Het zou spijtig zijn om deze niet op een verantwoorde manier te benutten. Alle merken van de BioWink catalogus dragen het Cruelty Free label. Het respecteren van het dierenwelzijn is geen keuze, maar is voor ons een plicht. Het vertegenwoordigt derhalve een centraal aandachtspunt.

 

Gezondheid

Wij willen u producten aanbieden die uw gezondheid ten goede komen. Dit is de reden waarom wij zeer aandachtig zijn voor de lijst van ingrediënten (lijst incl.) van elk biologisch cosmeticaproduct dat in onze catalogus voorkomt. Dit verzekert een gebruik geschikt voor alle doelgroepen, zelfs de meest gevoelige : kinderen, tieners en zwangere vrouwen. De producten bevatten geen schadelijke ingrediënten voor de gezondheid (petrochemische derivaten, peg, siliconen, parabenen, bewaarmiddelen met negatief gezondheidseffect, ingrediënten die zeer  allergiserend kunnen werken of vermeende hormoonontregelaars,…).

 

Kwaliteit

De producten en cosmetica aangeboden door BioWink worden zorgvuldig uitgekozen voor hun hoogstaande kwaliteit. Het gamma van natuurlijke producten rijk aan actieve bestanddelen vertegenwoordigt het resultaat van jarenlang onderzoek in laboratoria. Door hun bewezen effectiviteit wordt een breed spectrum van specifieke behoeften voor de huid van verschillende doelgroepen gedekt..